Categorie: "Leasetoppers"

Peugeot opnieuw favoriet bij LeasePlan-rijders

Peugeot is voor het tweede kwartaal op rij het favoriete merk van de Nederlandse leaserijder. Met name de Peugeot 308 SW is populair. Opvallend is dat Skoda vooral bij mannen in de smaak valt.

Een merk dat al langere tijd goed scoort met de Skoda Octavia Combi met 14% bijtelling. Vrouwelijke leaserijders rijden vaker in een Renault, Volkswagen of Audi. Het een en ander blijkt uit de kwartaal analyse van LeasePlan.

De nieuwe MINI, maar dan praktisch

Een leasetoppertje in spé: de nieuwe, ruimere en praktische MINI vijfdeurs. De auto staat vanaf 11 oktober bij de dealer. Vanaf 20% bijtelling.

Wat die bijtelling betreft: zo’n vijf motorvarianten komen in aanmerking voor de gereduceerde bijtelling. De vanafprijs ligt net onder de 20 mille, dat betekent in keiharde bijtellingeuro’s maandelijks zo’n 140 euro (42% schijf).

Nieuwe plug-in van Ford: 85 euro aan bijtelling (inclusief leer)

Het assortiment plug-in hybrides breidt zich verder uit met de Ford C-MAX Energi. Goedkoper dan de Golf GTE (34.995,- tegen 36.995,-) die eerder deze week werd gepresenteerd. En bovendien groter. En Ford noemt hem de meest complete plug-in van Nederland.

Net als de plug-in Golf valt de C-MAX  in de 7% bijtelling categorie. Dat betekent voor de Ford maandelijks zo’n 85 euro aan bijtelling als u in de 42% belastingschijf valt. Exclusief eventuele eigen bijdragen en de extra kosten van een brandstofbudget.

Wat krijg je voor die 85 euro?

Plug-in Golf vanaf 36.995 (inclusief training)

De Golf GTE staat vanaf november bij de dealer. Deze leaseknaller-in-spé (want 7% bijtelling) gaat net geen 37 mille kosten. Een stevig (vanaf) prijskaartje, maar de bijtelling blijft onder de 100 euro per maand. Maar er kunnen nog brandstofkosten bij komen…

Golf_GTEDe plug-in hybride is langzaam maar zeker verworden tot splijtzwam tussen leaserijder en baas. Als leaserijder kijkt u uiteraard voornamelijk naar de portemonnee. En 7% bijtelling ziet er doorgaans gunstiger uit dan 14%. Ter illustratie: de bijtelling van de GTE is rond de 91 euro (42% belastingtarief), die van een Golfje Bluemotion is 132 euro.

Maar de baas weet inmiddels dat plug-ins stiekeme slurpers zijn, zo meldde we al eerder…

VW Golf is uit bij het dievengilde, RR Evoque is in!

Volkswagen is nog veruit het meest geliefd bij het dievengilde, maar het aantal diefstallen is dit eerste halfjaar fors teruggebracht. Met name (nieuwe) Golfjes worden minder gejat. Met dank aan de maatregelen van de importeur.

Om met dit laatste te beginnen: bij de aangifte van diefstal van een auto gaat er niet alleen een signaal naar het kentekenregister en naar Interpol, maar ook naar de fabriek. Wordt die auto ergens ter wereld bij een garage aan het diagnose apparaat gekoppeld, gaat er automatisch een bericht naar de Nederlandse politie met informatie waar de auto zich op dat moment bevindt.

Ook de preventietips van de Volkswagen-importeur helpen, zegt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Maar leaserijders opgelet:…

Daar is ie dan (eindelijk): de nieuwe Ford Mondeo

Het heeft even geduurd, maar in oktober komt dan eindelijk de nieuwe Ford Mondeo op de markt. Ooit een leaseauto pur sang, nu komt hij in segment dat nog maar een marginale rol speelt in leaseland. Maar het belooft wel een lekkere leaseauto te worden…en tegen 20% bijtelling.

Ford_Mondeo1De nieuwe Ford Mondeo-lijn omvat in eerste instantie de Trend- en Titanium-modellen, die verkrijgbaar zijn met EcoBoost benzine- of TDCi dieselmotoren of als Hybrid. Die laatste is er alleen als sedan. Medio oktober introduceert Ford meer Mondeo uitvoeringen, waaronder de Ambiente (het basismodel), de 1.0 EcoBoost en vierwielaangedreven varianten.

Geroemd werd de Mondeo, net als andere Fords, om zijn heerlijke wegligging. Ford belooft ons een verbetering ten opzichte van het vorige model, met dank aan een nieuwe wielophanging en besturing. Blijven we even bij het lekkers: Ford nieuwste telg kan worden uitgerust met adaptieve LED-verlichting, Active Park Assist, Active City Stop, multicontourstoelen met massagefunctie (!)…

Raad de Renault!

De nieuwste LeasePlan-stunt: raad het maandelijkse leasetarief van de Renault Clio Hatchback Expression en hij is drie jaar lang van u.

LeasePlan houdt de actie in verband met haar ‘superdealweken’ van 18 augustus tot en met 30 september. Tijdens deze weken biedt de leasemaatschappij zes modellen aan tegen een flink lager leasetarief. Waaronder dus het Cliootje.

Ook een gooi doen? Ga naar www.leaseplan.nl/superdeals. Uiteraard ook voor meer moois, want volgens LeasePlan kan de korting oplopen tot 125 euro per maand. Een interessant aanbod voor zzp’ers en mkb’ers! Raden kan tot 17 augustus.

Porsche Cayenne (met stekker) voor 500 euro in de maand

Dat stekkerhybrides (plug-ins) de bijtellingwetten regelmatig tarten, moge duidelijk zijn. Neem de Outlander. Deze kloeke SUV mét 4WD en het vermogen een fikse caravan te trekken wordt als zuinigheidswonder beloond met 14% bijtelling. Bizar. Maar Porsche maakt het gekker. De Cayenne is er nu ook met stekker en in 14% bijtellingtrim.

Dat er wat betreft brandstofverbruik een enorme kloof gaapt tussen theorie en praktijk, moge duidelijk zijn. Maar voordat u afhaakt, we zijn zeker geen moraalridders! Laat het duidelijk zijn: we zien de Tesla’s, BMW i8’en maar ook het gewone volk als de Volvo V60 plug-in en zelfs de Opel Ampera als welkome gasten op het anders zo eentonige en grijze leasefeest. Het zijn de kersen op de taart.

Einde voor de Opel Ampera?

Het was zo’n beetje ’s lands eerste 0% bijteller waarmee je voor de dag kon komen: de Opel Ampera. Tegen de 5000 ‘onder u’ hebben er een in bezit cq lease. Maar het einde dreigt voor deze EV met hulpmotor, schrijft AutoVisie vandaag.

Het blad baseert zich weer op een artikel in het gezaghebbende Automotive News. Gezaghebbend, omdat ze het doorgaans bij het goede eind hebben.

RIP: Opel Ampera (2011 - 2015)

RIP: Opel Ampera (2011 – 2015?)

Opel zou eind 2015 de stekker uit de Ampera halen vanwege de tegenvallende verkoop. Niet in Nederland, maar in de rest van de (subsidieloze) wereld. Vorig jaar gingen er in heel Europa slechts 3.184 Ampera’s over de toonbank. Daarvan 2.207 in Nederland. Dit jaar staat de teller overigens op 0 exemplaren in Nederland. Er moet sinds 1 januari immers weer bijtelling (7%) worden betaald. De fiscus bepaalt hier ten lande de autoverkoop..

Overigens blijft het Amerikaanse broertje Chevrolet Volt naar verluidt wel bestaan. Voor Ampera diehards wellicht straks een oplossing.

Gepersonaliseerde Toyota Yaris nu ook met eigen financiering

Toyota’s nieuwe kleintje, de Yaris, is er in vele geuren en kleuren. Customizen heet dat in jargon. Nu is er ook een eigen financieringsconstructie. Geen privélease, maar een huurkoopconstructie.

Toyota Op Maat heet de nieuwe financiering voor de nieuwe Yaris. Aangezien het ‘personaliseren’ een belangrijke verkoopargument bij deze auto is, kunnen alle opties en accessoires in Toyota Op Maat worden meegenomen. Net als bijvoorbeeld een onderhouds- of winterbandenabonnement en een Toyota autoverzekering.