Plug-in Golf vanaf 36.995 (inclusief training)

De Golf GTE staat vanaf november bij de dealer. Deze leaseknaller-in-spé (want 7% bijtelling) gaat net geen 37 mille kosten. Een stevig (vanaf) prijskaartje, maar de bijtelling blijft onder de 100 euro per maand. Maar er kunnen nog brandstofkosten bij komen…

Golf_GTEDe plug-in hybride is langzaam maar zeker verworden tot splijtzwam tussen leaserijder en baas. Als leaserijder kijkt u uiteraard voornamelijk naar de portemonnee. En 7% bijtelling ziet er doorgaans gunstiger uit dan 14%. Ter illustratie: de bijtelling van de GTE is rond de 91 euro (42% belastingtarief), die van een Golfje Bluemotion is 132 euro.

Maar de baas weet inmiddels dat plug-ins stiekeme slurpers zijn, zo meldde we al eerder… Een brandstofbudget is daarom bij veel bedrijven inmiddels al usance. Speciaal voor de plug-ins rijders die te weinig aan de oplaadpaal hangen. En dat kan in de papieren lopen. Goed blijven rekenen dus!

Maar verder slaat u zeker geen modderfiguur met de nieuwe Golf GTE. De 1.4 TSI-benzinemotor en de e-motor produceren gezamenlijk zo’n 204 pk (350 Nm trekkracht!) en sleuren hem in 7,6 seconde naar de 100 km/h. Mede met dank ook aan die heerlijke, standaard DSG-automaat. Bij 217 km is de koek op.

Maar aan bovenstaande heeft u natuurlijk helemaal niets. Wél aan het feit dat hij aanhangers tot anderhalve ton kan meetorsen. Ook is de bagageruimte van de GTE een bruikbare 272 liter en als alles vlak ligt ruim 1.160 liter. De vastgestelde elektrische actieradius bedraagt 50 km, dankzij de 40 liter benzinetank komt de totale reikwijdte op 940 km. Dagelijkse bruikbaarheid, noemt Volkswagen dit.

Wat zit er zoal op? LED-techniek rondom is helemaal hip. Standaard zijn ook de automatische airco, parkeersensoren rondom, een multifunctioneel stuurwiel, Bluetooth telefoonvoorbereiding en een 14,7 cm aanraakscherm.

Maar het belangrijkste mag natuurlijk niet ontbreken: een laadpunt. Volkswagen Leasing geeft er bij het maandtarief van 589 euro er gratis een bij. Inclusief een tegoed voor 500 kilometer groene stroom van echte Hollandse wind… bruikbare Hollandse wind.

Lees ook:Nieuwe plug-in van Ford: 85 euro aan bijtelling (inclusief leer)
Lees ook:Porsche Cayenne (met stekker) voor 500 euro in de maand
Lees ook:Poets uw plug-in imago op!
Lees ook:De nieuwe MINI, maar dan praktisch
Lees ook:Mitsubishi Outlander is stiekeme slurper…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.