Auto leasen bij een … milieuclub!

De autobranche kent de laatste tijd flink wat nieuwe toetreders, maar dat een milieuclub succesvol auto’s gaat verkopen klinkt wel heel bizar. Toch gebeurt het: Natuur & Milieu zegt met trots de eerste milieuorganisatie ter wereld te zijn die leaseauto’s aanbiedt. Verantwoorde (elektrische) auto’s. Dat dan weer wel. De milieuclub zegt al 341 aanmeldingen binnen te hebben voor de elektrische Nissan Leafs.

SNM_leafIn mei lanceerde Natuur & Milieu de leaseactie met de motivatie elektrisch rijden (want groen en schoon) te laten doorbreken bij particulieren. Die groep moet het niet hebben van lage bijtelling, maar vooral van een lage ‘brandstofrekening’.

De milieugroep lijkt succes te boeken. Ook al omdat volgens meest de recente cijfers de verkoop van elektrische auto’s blijft toenemen. Overigens voornamelijk met dank aan u, leaserijders. Want ondanks de hogere bijtelling die er vanaf dit jaar afgerekend moet worden, blijven de bestellingen toenemen. “In tegenstelling tot wat iedereen dacht, stort de markt voor elektrisch rijden niet in na het inperken van belastingvoordelen maar groeit de verkoop daarentegen gewoon door. Nog even, en de markt is volwassen,” aldus Olof van der Gaag, directeur Campagnes bij Natuur & Milieu.

De actie met de Nissan Leaf wordt nu verlengd tot 1 september. “341 aanmeldingen en inmiddels 30 getekende contracten is voor autoverkopen een zeer hoog getal”, aldus Van der Gaag. “Vooral als je dit afzet tegen de prognose voor de autoverkoop dit jaar: 2.000 full-electric auto’s. Met onze actie leveren we een substantiële bijdrage aan het aantal volledig elektrische auto’s in Nederland.’

De Leaf is voor particulieren te leasen tegen 407 euro per maand. Wie thuis laadt, is daar bovenop 38 euro per maand kwijt voor de laadkosten. Volgens onderzoek van onder andere ANWB zijn vergelijkbare auto’s uit hetzelfde segment al snel 130 euro meer per maand duurder, inclusief brandstofkosten: Volkswagen Golf (538 euro) en Renault Mégane (601 euro).

Maar kunnen we er wel mee naar de Cote D’azur? Geen probleem, volgens Van der Gaag. “Eén van de particulieren, die deze week de auto ontvangt, gaat met de Leaf op vakantie naar Oostenrijk”.

Een snelle reis zal het zeker niet worden. De Leaf heeft een actieradius van 150 km. Dat worden flink wat rustpauzes. Maar ach, de verkeersveiligheid zal er wellicht wel bij varen. Twee uurtjes rijden, kwartiertje rust, zoals de veiligheidspropaganda altijd scandeerde, moet nu zelfs nog strikter worden nageleefd.

Lees ook:(Semi)elektrische leaserijder? Bouw je eigen showroom!
Lees ook:Eén op de vier wil elektrisch of hybride
Lees ook:Plug-in hybride: nog dit jaar gaan leasen!
Lees ook:“Bij 30% bijtelling geen leaseauto meer over”
Lees ook:Poets uw plug-in imago op!

Eén reactie op “Auto leasen bij een … milieuclub!

  1. Jonas

    Goed initiatief, gelukkig is de maatschappij nu ook helemaal klaar voor elektrische auto’s. Helemaal goed voor ondernemers die kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een financial lease, waarbij de kosten voor de aanschaf aantrekkelijker worden. Hierdoor wordt de keuze voor elektrisch rijden aangespoord, waardoor het milieu weer een stukje schoner wordt.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.