Categorie: "Geen categorie"

Peugeot opnieuw favoriet bij LeasePlan-rijders

Peugeot is voor het tweede kwartaal op rij het favoriete merk van de Nederlandse leaserijder. Met name de Peugeot 308 SW is populair. Opvallend is dat Skoda vooral bij mannen in de smaak valt.

Een merk dat al langere tijd goed scoort met de Skoda Octavia Combi met 14% bijtelling. Vrouwelijke leaserijders rijden vaker in een Renault, Volkswagen of Audi. Het een en ander blijkt uit de kwartaal analyse van LeasePlan.

Franse auto favoriet bij leaserijder buiten de Randstad

Uit Flevoland? Grote kans dat u als leaseauto een Renault heeft. In de noordelijke provincies is Peugeot daarentegen de absolute favoriet. En de Randstad? Dan is VW of Audi uw merk.

Deze wetenswaardigheden komen uit de nieuwste kwartaalanalyse van LeasePlan Nederland. Franse auto’s blijken behoorlijk populair buiten de Randstad. Vooral Flevoland valt op. In Zeeland delen Renault en Skoda de lakens uit.

Smartphone kapot? Naheffing mét boete!

Handig zo’n elektronische rittenregistratie voor op de smartphone. Helemaal als u geen bijtelling wilt betalen en dus jaarlijks onder de 500 privékilometers moet blijven. Maar dan gaat de smartphone stuk. En wordt het geheugen gewist…

smartphoneHet blijkt echt gebeurt. Een leaserijder die netjes via een app zijn kilometers bijhield. Alleen had hij geen gebruik gemaakt van de meegeleverde synchronisatie- en gegevensbackupmogelijkheden. Dat had hij beter wel kunnen doen.

Einde voor de Opel Ampera?

Het was zo’n beetje ’s lands eerste 0% bijteller waarmee je voor de dag kon komen: de Opel Ampera. Tegen de 5000 ‘onder u’ hebben er een in bezit cq lease. Maar het einde dreigt voor deze EV met hulpmotor, schrijft AutoVisie vandaag.

Het blad baseert zich weer op een artikel in het gezaghebbende Automotive News. Gezaghebbend, omdat ze het doorgaans bij het goede eind hebben.

RIP: Opel Ampera (2011 - 2015)

RIP: Opel Ampera (2011 – 2015?)

Opel zou eind 2015 de stekker uit de Ampera halen vanwege de tegenvallende verkoop. Niet in Nederland, maar in de rest van de (subsidieloze) wereld. Vorig jaar gingen er in heel Europa slechts 3.184 Ampera’s over de toonbank. Daarvan 2.207 in Nederland. Dit jaar staat de teller overigens op 0 exemplaren in Nederland. Er moet sinds 1 januari immers weer bijtelling (7%) worden betaald. De fiscus bepaalt hier ten lande de autoverkoop..

Overigens blijft het Amerikaanse broertje Chevrolet Volt naar verluidt wel bestaan. Voor Ampera diehards wellicht straks een oplossing.

Maakt Toyota het openbaar vervoer leuk?

Openbaar vervoer was nog nooit zo leuk, stelt Toyota op haar blog. Wat blijkt: In het Franse Grenoble worden guitige Toyota i-ROAD’s en COMS’ als deelauto ingezet. Of je er in gezien wilt worden? Volgens de Japanners is dit de toekomst van het openbaar vervoer…

De Toyota i-ROAD (boven, rechts) en de COMS

De Toyota i-ROAD (boven, rechts) en de COMS

Vanaf oktober gaan de 70 exemplaren van de i-ROAD en COMS in Grenoble in gebruik. De auto’s (?) zijn bedoeld voor vervoer binnen de stadsgrenzen. Beide zijn volledig elektrisch.

Student tijdens de spits de trein uit, forens er in

Waarom u op ‘forensdagen’ altijd maar weer de auto van de zaak pakt? Waarschijnlijk omdat de trein in de spits overbevolkt wordt door studentenvolk. Het ‘slimme studeren’ moet daar verandering in brengen…

Scholieren en studenten vullen gemiddeld zo’n 35 tot 70 procent van de bussen, treinen, trams en metro’s in de spits, meldt het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Die drukte zorgt ervoor dat forenzen de auto blijven gebruiken om naar hun werk te gaan. Dat moet anders.

Kladje voldoet niet als rittenadministratie: naheffing!

Geen bijtelling omdat u de auto alleen zakelijk gebruikt? Houdt dan een goede rittenadministratie bij. Het belang daarvan wordt deze week maar weer eens aangetoond. Een leaserijder uit Noord-Holland is het haasje vanwege ‘kladjes’ die door moesten gaan als rittenadministratie.

Dat de fiscus regelmatig controleert of de leaseauto wel degelijk alleen zakelijk wordt gebruikt (uiteraard alleen indien zo opgegeven bij de fiscus) wisten we wel. Niet zelden staan de vaderlandsche fiscale opsporingsambtenaren opgesteld in de bosjes bij uw plaatse Gamma-vestiging…