App toont boetebedrag bij te hard rijden

Een nieuwe app die je niet alleen tijdens de rit waarschuwt voor te hard rijden, maar meteen het boetebedrag laat zien. Volgens de ontwikkelaars helpt het zien van het boetebedrag u om het rustiger en veiliger aan te doen…

MAXS heet de app en is ontwikkeld door Innovactory die eerder dit jaar TimesUpp -jouw persoonlijke reisassistent op de Nederlandse markt- introduceerde. Volgens Maurice Mulders van Innovactory heeft deze app alle potentie geld te besparen en de wegen veiliger te maken.

app maxs“De app vergroot de verkeersveiligheid door gebruikers op de hoogte te stellen van de maximumsnelheid tijdens hun reis. Automobilisten krijgen hierdoor een duidelijk beeld over hun snelheid en hoe hard er gereden mag worden. Het is de eerste app die de tijdsgebonden maximumsnelheden heeft geïmplementeerd. De app vraagt geen interactie en op een veilige handsfree manier worden gebruikers visueel en auditief geattendeerd bij overschrijding van de maximumsnelheid.”

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) stuurde 7,7 miljoen boetes aan automobilisten die te hard reden. In 2012 waren dat nog ongeveer 7 miljoen boetes. Het totaalbedrag van alle boetes in 2013 is 467 miljoen euro. Gemiddeld betaalden de automobilisten een boete van 60 euro.

De app is gratis te downloaden voor iPhone in de Appstore of voor Android in de Playstore of via www.maxs.nl

Lees ook:Flits! Daar ging weer een zilveren Audi
Lees ook:Rijkswaterstaat gebruik (onterecht) privégegevens leaserijders
Lees ook:Raad de Renault!
Lees ook:U wilt uw leaseauto niet delen (maar de baas wel)
Lees ook:Serieus te nemen: serious gaming om u zuinig te laten rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.