Afkoopsom leasecontract vaak buiten proportie

Vaak zijn afkoopbedragen van leasecontracten buiten proportie, meldt de Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ). De berijder krijgt de rekening gepresenteerd en kan hier niets meer tegen beginnen.

De leasemaatschappij berekent al zijn gederfde winsten door en gaat uit van een extreem lage handelsprijs van de ingeleverde auto. De werkgever legt de schade 1 op 1 door bij de werknemer en neemt geen verantwoording om de hoogte van het bedrag aan te vechten. Dit resulteert in afkoopbedragen van duizenden euro’s of overnameprijzen die de nieuwwaarde van de auto soms zelfs overstijgen.

geldBovenstaande situaties komen volgens VAVDZ helaas in de praktijk steeds vaker voor. Begin dit jaar voerde VAVDZ samen met een berijder al een rechtszaak die nu in hoger beroep dient. In 2014 is er door VAVDZ al in tientallen zaken bemiddeld.

Tijdens de behandeling van deze zaken is regelmatig hulp ingeroepen van LeaseConsult van Roel Hindriks. De man die eerder berekende dat 6% bijtelling eigenlijk genoeg zou moeten zijn! Toffe peer dus. LeaseConsult voert een Second Opinion uit over de hoogte van de afkoopbedragen. Deze Second Opinon mondt uit in een rapportage. VAVDZ heeft deze dienst inmiddels beschikbaar gesteld voor al haar leden.

Lees ook:Plug-in leaserijders: Ampera en Volt het meest zuinig
Lees ook:Mot met de baas over de Plug-in hybride
Lees ook:Leaserijders worden te weinig geïnformeerd over brandstofverbruik
Lees ook:Serieus te nemen: serious gaming om u zuinig te laten rijden
Lees ook:“Bij 30% bijtelling geen leaseauto meer over”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.