Leaseclub: pas op met cruise control

In België is het gebruik van de cruise control op sommige (drukke) plekken verboden – ze hebben er zelfs een verbodsbord voor. Nederlandse leaserijders melden nu ook hachelijke situaties op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht.

cruisecontrolVanwege de trajectcontrole op dat stuk snelweg heeft iedereen de snelheid vastgezet op 100 of 105 kilometer per uur. Dat betekent dus met zijn allen op een kluitje voort kachelen…

De Vereniging Auto van de Zaak (van ‘leaserijders aller landen, verenigt u’) roept haar 19.000 leden op om vooral voorzichtig te zijn met het gebruik van cruise control op drukke weggedeelten en met name op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam. Daarnaast heeft VAVDZ over dit onderwerp een brief gestuurd naar het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Een verbod gaat VAVDZ te ver. Martin Huisman, voorzitter VAVDZ, zegt hierover: “De Amerikaanse manier waarbij je ook rechts mag inhalen zolang je maar op je eigen baan blijft rijden zou al een oplossing zijn. Maar eigenlijk is de oplossing heel simpel. Bij het verhogen van de maximumsnelheid naar 130 worden alle 5 de banen gebruikt en is het probleem gelijk opgelost.”

De meest simpele oplossingen zijn inderdaad de beste. Was het maar zo simpel in Nederland…

Lees ook:Mot met de baas over de Plug-in hybride
Lees ook:Het leaseauto-dieet begint weer!
Lees ook:CBS: forse verschillen in eigen bijdragen leaseauto
Lees ook:Plug-in leaserijders: Ampera en Volt het meest zuinig
Lees ook:“Bij 30% bijtelling geen leaseauto meer over”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.