Het leaseauto-dieet begint weer!

Hij zit er weer aan te komen: het low car diet 2014. Meer dan 100 bedrijven en 1000 deelnemers doen al mee. De aftrap is op 10 september. De bedoeling? Een week lang de leaseauto laten staan. Simpel.

lowcardietHoewel simpel. In voorgaande edities hebben we heel wat geklungel gezien van leaserijders – waaronder enkele prominente BN-topbestuurders – die wanhopig probeerde hun OV-chipkaart in de lezer te stoppen. Of wat onwennig balancerend op de OV-fiets om die vervaarlijk tramrails proberen te ontwijken. Maar alles voor het goede (groene) doel…

Voor deze editie hebben zich nu precies 101 bedrijven aangemeld. Sommigen hebben een hele afvaardiging opgetrommeld, tot wel tegen de 100 m/v. Het betekent voor hen een maand lang gratis gebruik maken van OVfiets, highspeed e-bikes, bus/metro/tram, trein, deelauto’s en werk- en vergaderruimtes op station & onderweg.

En alles is natuurlijk via social media te volgen. Volg het hier!

Lees ook:Telegraaf wint autodieet
Lees ook:Plug-in Golf vanaf 36.995 (inclusief training)
Lees ook:Leaseclub: pas op met cruise control
Lees ook:Raad de Renault!
Lees ook:Bedrijven verwachten geen groei van het wagenpark

Eén reactie op “Het leaseauto-dieet begint weer!

  1. Roel Hindriks

    Prima actie om te proberen de auto te laten staan. In het belang van een voortdurende verandering mbt autogebruik is het nog veel effectiever echt te gaan letten op hoeveel kilometers en hoeveel liters met het autogebruik gemoeid is en dat dan het liefst per maand vergelijken met het gebudgetteerde. Om dat te kunnen doen moet wel worden afgestapt van het (te) veel gebruikte “normleasebedrag” want dat gaat uit van een kilometrage dat op zijn best een gemiddelde is van de hele populatie en daar kun je geen individueel budget mee opzetten.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.