CBS: forse verschillen in eigen bijdragen leaseauto

Nogal wat verschillen in de eigen bijdrage voor de leaseauto, meldt het CBS. Die eigen bijdrage nam weliswaar in zijn totaliteit af de laatste jaren, tussen de branches zijn er grote verschillen. Werkzaam in de Landbouw? Dan betaalt u het minst (260 euro). Financiële dienstverlener? Ruim 1.300 euro!

In 2011 waren er 543 duizend werknemers met een auto van de zaak. Vooral in de bedrijfstak informatie en communicatie is de leaseauto favoriet. Maar grote verschillen zitten er dus in de bijdragen van werknemers aan de leaseauto voor privégebruik, blijkt uit de CBS-cijfers.

De eigen bijdrage van werknemers wordt betaald als compensatie voor het privégebruik van de auto. De gemiddelde eigen bijdrage nam in de periode 2008-2011 af van 537 naar 484 euro. In de landbouw is die gemiddeld het laagst: 260 euro. In het openbaar bestuur was die bijdrage in 2011 maar liefst 1.500 euro. Ook in de financiële dienstverlening was de werknemersbijdrage met 1 300 euro relatief hoog.

Wat meer cijfers: Bij 7 procent van de 7,9 miljoen werknemersbanen was sprake van een auto van de zaak. Het ging in 2011 in totaal om 543 duizend banen waarbij gebruik gemaakt werd van de regeling auto van de zaak van de belastingdienst. Daarvan kwamen er 113 duizend voor in de handel en 96 duizend in de specialistische zakelijke diensten.

Lees ook:Bijtelling zou hooguit 6% moeten zijn!
Lees ook:“Bij 30% bijtelling geen leaseauto meer over”
Lees ook:Helft van alle leaseauto’s in 0 en 14%
Lees ook:Franse auto favoriet bij leaserijder buiten de Randstad
Lees ook:Kabinet draait fiets van de zaak de nek om

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.