Schadevrije leasejaren lastig mee te nemen naar privéauto

Een verse vraag op adviessite verzekeringen.com. Een leaserijder die zijn schadevrije jaren wil meenemen naar zijn eigen privéauto. De leaseauto gaat er namelijk uit. Dit omzetten blijkt nog niet zo eenvoudig.

verzekeringProbleem bij de schadevrije jaren opgebouwd met een leaseauto is dat ze niet in een database worden bijgehouden. Dit in tegenstelling tot particulier verzekerden. Maar een leasemaatschappij kan wel een verklaring afgeven waarin alle eventuele schades staan vermeld in de betreffende leaseperiode. Of ze er vervolgens iets mee doen, daar is geen garantie op. Een verzekeraar bepaalt zelf in welke mate zij deze verklaring laat meewegen in de nieuwe verzekering. Verzekeringen.com raadt dan ook aan hierover eerst advies te vragen bij een verzekeraar alvorens een polis af te sluiten.

Is de auto van de zaak in eigendom van het bedrijf? Dus geen leasemaatschappij die er tussen zit? Dan is de kans groter dat een verzekeraar met een verklaring van de baas ermee aan de slag gaat. Doorgaans geeft een werkgeversverklaring van drie schadevrije jaren recht op  één schadevrij jaar. Bij vier jaar worden het er twee, en bij vijf zal er korting worden gegeven voor drie schadevrije jaren.

Lees ook:Smartphone kapot? Naheffing mét boete!
Lees ook:Vergelijkingssite voor privélease karretjes
Lees ook:CBS: forse verschillen in eigen bijdragen leaseauto
Lees ook:Geen bijtelling voor de deelauto
Lees ook:Ex-leaseauto’s: betrouwbaar of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.