Leaseauto met ‘alles erop en eraan’ niet meer in trek

Wat iedereen al wist wordt door onderzoek maar weer eens bevestigd: lage kosten zijn voor ondernemers én leaserijders leidend bij de aanschaf van een leaseauto. Al blijven we wel van ‘belangrijke’ opties houden.

Ditmaal is het leasemaatschappij Multilease die een onderzoek heeft laten uitvoeren. Voornaamste conclusie: ook nu het economisch tij weer enigszins meezit, houden we de kosten van de leaseauto lekker laag. Leasecontracten oprekken is voor 75% van de ondernemers nog altijd de manier om centjes te besparen.

accessoiresPrecies 410 ondernemers werd gevraagd naar de belangrijkste criteria voor de keuze van een nieuwe zakelijke auto. Hierbij staan de kosten met stip bovenaan: 66 procent van de ondernemers heeft deze optie aangevinkt. Fiscale bijtelling (33 procent), brandstof (27 procent), zitcomfort (24 procent) en verbruik (21 procent) volgen elkaar op de voet. Luxe en beschikbare opties worden als minder belangrijk gezien. De ondernemers mochten meerdere criteria aankruisen.

“Ik geef niets om auto’s”

Ook voor leaserijders zijn de kosten bepalend. Die trend is al enige tijd zichtbaar gezien de populariteit van de lage-bijtellingauto’s. Toch geeft ruim een derde van de onderzochte leaserijders aan een degelijke auto te willen met de belangrijkste opties. Een kwart wil vooral een representatieve auto. Twintig procent wil zo min mogelijk besteden aan een auto, met de belangrijkste opties. Extremen als “Ik geef niets om auto’s” en “Ik wil de meest luxe auto met alles erop en eraan” worden een stuk minder aangevinkt (7 procent om 4 procent).

Voor leaserijders blijkt benzine als brandstof minder interessant: slecht 9 procent geeft dit aan als voorkeur. Hetzelfde percentage kiest voor volledig elektrisch. Diesel en hybride zijn beide even populair: ieder 39 procent. De automerken waar de ondernemers uit het onderzoek het meest in rijden zijn Ford, Opel, Peugeot, Renault, Toyota, Volkswagen en Volvo.

Lees ook:Eén op de vier wil elektrisch of hybride
Lees ook:Mitsubishi Outlander is stiekeme slurper…
Lees ook:U wilt uw leaseauto niet delen (maar de baas wel)
Lees ook:Bijtelling zou hooguit 6% moeten zijn!
Lees ook:Peugeot opnieuw favoriet bij LeasePlan-rijders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.