Eén op de vier wil elektrisch of hybride

De populariteit van hybride en elektrische auto’s stijgt. Tegenwoordig wil één op de vier leaserijders zo’n ‘alternatieve’ leasebak. Niet om het milieu te sparen, maar gewoon om de poen.

Het een en anEV-bordder blijkt uit de nieuwe editie van Het Nationale Automobilisten Onderzoek dat afgelopen maand in opdracht van Allsecur autoverzekeringen en verkeerszender Traffic Radio werd uitgevoerd. Verschil ten opzichte van eenzelfde onderzoek van een jaar terug: de populariteit van de (stekker)hybrides is met 33% gestegen.

Waarom verkiest u tegenwoordig zo massaal de hybride of EV? Voor veruit de meesten (69%) draait het gewoon om de poen. Eén op de vijf (20%) geeft aan dit vanwege het milieu gedaan te hebben en bijna één op de tien (9%) geeft aan dat hij ‘gedwongen’ werd door zijn werkgever.

Opvallend is dat in het onderzoek uit 2012 nog 43% van de ondervraagden aangaf dit vanwege het milieu te doen. Het goedkoper kunnen rijden lijkt momenteel de meest belangrijke factor voor de keuze van elektrisch of hybride rijden.

Niet onbelangrijk voor de (toekomstige) EV-rijder: het vertrouwen in het aantal oplaadpunten. Dat vertrouwen schijnt ook toegenomen te zijn (34% tegen 25% in 2012). Toch ziet een kwart van de ondervraagden de beperkte actieradius als het grote struikelblok om niet te gaan voor een elektrische auto.

Lees ook:(Semi)elektrische leaserijder? Bouw je eigen showroom!
Lees ook:Leaseauto met ‘alles erop en eraan’ niet meer in trek
Lees ook:Poets uw plug-in imago op!
Lees ook:Auto leasen bij een … milieuclub!
Lees ook:Auto’s voorspellen: Nederland (VW) wordt wereldkampioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.