Ex-leasekarretjes populair als tweedehands

De leaseauto aan het einde van het contract? Overweeg hem dan te kopen. Dat blijkt namelijk een goede investering. LeasePlan verkoopt er inmiddels dubbel zoveel als een jaar eerder. De kwaliteit van de auto’s en het volledig transparante onderhoudsverleden blijken het te winnen van het negatieve imago van de leaseoccasions van weleers.

Volgens de leasemaatschappij stijgen de verkopen van tweedehands auto’s door leasemaatschappijen sterker dan die van universele autobedrijven, merkdealers en handelaren. In 2013 verkocht LeasePlan meer dan tweeduizend tweedehandse auto’s aan consumenten; dubbel zoveel als het jaar daarvoor.

Het LeasePlan occasioncentrum aan de A2 bij Breukelen

Het LeasePlan occasioncentrum aan de A2 bij Breukelen

Ook dit jaar verwacht de leasemaatschappij meer auto’s te verkopen, omdat particulieren steeds vaker gericht op zoek gaan naar een ex-leaseauto. In de eerste maanden van dit jaar waren de Volkswagen Golf en Opel Corsa de meest gezochte modellen op de website van LeasePlan.

Volgens de leasemaatschappij is het imago van ex-leaseauto’s sterk verbeterd. Allemaal redenen voor ’s lands grootste leasebedrijf een derde Occasion Center te gaan openen. Althans, daar studeert men momenteel op. “Particulieren zien LeasePlan hierdoor in toenemende mate als een aantrekkelijk alternatief voor de dealer of het garagebedrijf”, aldus Martijn Versteegen, woordvoerder van LeasePlan Nederland.

Lees ook:LeasePlan leasetopper: Volvo V60 Plug-in Hybrid
Lees ook:Raad de Renault!
Lees ook:Ex-leaseauto’s: betrouwbaar of niet?
Lees ook:De comeback van Peugeot op de leasemarkt
Lees ook:Auto leasen bij een … milieuclub!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.