De comeback van Peugeot op de leasemarkt

Peugeot leek enige tijd de weg kwijt met modellen die nu niet echt het hart van de leaserijder wist te raken. Nu gaat de liefde van de leaserijder door de portemonnee, maar het oog wil toch ook wat. Vooral de nieuwe 308 SW blijkt het hart én de portemonnee aan te spreken.

Peugeot_308SWLeasePlan ziet in haar nieuwste kwartaalcijfers een vliegende start voor deze Fransoos. Peugeot voert voor het eerst sinds lange tijd weer de lijst aan van meest bestelde leasemerken. Vooral dus met dank aan de nieuwe 308. Die smoelt eindelijk weer goed en hij is er in 14% bijtelling.

De Peugeot moet overigens nog wel de Skoda Octavia Combi voor zich dulden. Op de derde plaats staat de Volvo V40. Die laatste kan het de Peugeot nog wel eens lastig gaan maken, want sinds maart is er een 14% uitvoering.

Overigens wat we al eerder voorspelden, roept LeasePlan nu ook: de eindspurt aan het einde van het jaar zal weer heftig worden. Veel karretjes die nu nog 14% bijtelling hebben, zullen per 1 januari buiten de boot vallen. Woordvoerder Martijn Versteegen van LeasePlan: “Gezien onze ervaring met eerdere aanscherping van de CO2-grenzen, voorzien we een sterke groei van aanvragen in het najaar, wat soms kan leiden tot langere levertijden bij de importeurs. Wie dus met de voeten in het zand vast nadenkt over een nieuwe leaseauto, heeft een grotere kans om nog vijf jaar gebruik te kunnen maken van een lage bijtelling.”

Kijk voor meer cijfers op De VNF

 

Lees ook:LeasePlan leasetopper: Volvo V60 Plug-in Hybrid
Lees ook:Peugeot opnieuw favoriet bij LeasePlan-rijders
Lees ook:Ex-leasekarretjes populair als tweedehands
Lees ook:Poets uw plug-in imago op!
Lees ook:Franse auto favoriet bij leaserijder buiten de Randstad

Eén reactie op “De comeback van Peugeot op de leasemarkt

  1. Peugeot forum

    De Peugeot 308 één van de meest luxe auto’s in het 14% sigment. Wij hebben hem mogen aanschouwen en vooral de Bluelease executive is rijkelijk uitgerust met standaard een Panorama dak, Full led koplampen en prachtige 16 inch lichtmetalen velgen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.