Antwoord op het bij dievengilde populaire ‘jamming’

Ooit van ‘jamming’ gehoord? Wij eerlijk gezegd niet. Het blijkt populair bij het dievengilde. Met ‘jamming’ wordt het signaal van het volgsysteem gestoord. Een producent van volgsystemen, Mobile RED, zegt een oplossingen gevonden te hebben.

De populaire lease-executive Tesla Model S

De populaire lease-executive Tesla Model S

Populair in leaseland is momenteel de elektrische Tesla. Een schitterende auto die alom als gamechanger wordt gezien wat betreft elektrisch rijden. Maar goedkoop is die niet, ook al is de bijtelling slechts 4%. Maar de zakelijke top ziet deze lease-executive wel zitten…

Waarom dit voorbeeld? Alle Tesla’s zijn uitgerust met alarmsystemen SCM klasse 4 of zelfs 5. Moet van de verzekeraar (doorgaans verplicht vanaf auto’s van zo’n 50.000 euro). Het betekent in ieder geval dat er een volgsysteem aan boord is die de gestolen auto na diefstal kan traceren. En dat werkt buitengewoon goed, beweert producent van dergelijke techniek, Mobile RED. Terwijl de autodiefstal toeneemt (de eerste vier maanden van dit jaar zijn er al 10.413 voornamelijk jonge (lease)voertuigen gestolen) neemt die voor auto’s voorzien van een volgsysteem juist af.

Maar het dievengilde heeft nu ontdekt hoe het signaal van een volgsysteem tijdelijk te storen. Dit ‘jamming’ ziet Mobile RED steeds vaker gebeuren. En ook al is de storing van het signaal tijdelijk, de auto is dan meestal al ver buiten ’s lands grenzen, waardoor het alleen maar lastiger wordt die succesvol op te sporen.

Mobile RED zegt daar in samenwerking met moederbedrijf Micpoint een oplossing voor gevonden te hebben. Het systeem wordt momenteel getest, het moet binnen een paar maanden op de markt komen. Hoe die oplossingen precies in elkaar steekt? Daar doet men het zwijgen toe. Het dievengilde leest immers mee…

Lees ook:VW Golf is uit bij het dievengilde, RR Evoque is in!
Lees ook:Vergelijkingssite voor privélease karretjes
Lees ook:Lease je eigen privéauto
Lees ook:Ex-leasekarretjes populair als tweedehands
Lees ook:Leaserijder moet de autoverkoop weer eens redden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.