Maakt Toyota het openbaar vervoer leuk?

Openbaar vervoer was nog nooit zo leuk, stelt Toyota op haar blog. Wat blijkt: In het Franse Grenoble worden guitige Toyota i-ROAD’s en COMS’ als deelauto ingezet. Of je er in gezien wilt worden? Volgens de Japanners is dit de toekomst van het openbaar vervoer…

De Toyota i-ROAD (boven, rechts) en de COMS

De Toyota i-ROAD (boven, rechts) en de COMS

Vanaf oktober gaan de 70 exemplaren van de i-ROAD en COMS in Grenoble in gebruik. De auto’s (?) zijn bedoeld voor vervoer binnen de stadsgrenzen. Beide zijn volledig elektrisch.

Hoe gaat het voor een Franse forens in het werk? Een reiziger naar Grenoble stapt bijvoorbeeld ‘s-ochtends in de trein om het eerste deel van zijn reis filevrij af te leggen. Via een app bekijkt hij het aantal beschikbare Toyota’s i-ROAD en COMS bij het eindstation. Binnen een paar eenvoudige stappen is de auto gereserveerd en betaald. Via zijn mobiele telefoon ontgrendelt hij de i-ROAD of COMS waarna hij zijn reis, volledig elektrisch, vervolgt.

Beter dan de bus…

Met het deelautoprogramma mag Grenoble zich de eerste Smart City van de wereld noemen. Toyota levert de auto’s, energiebedrijf EDF installeert, verspreid over de stad, de 30 laadstations en beheert de laadinfrastructuur.

Lees ook:Ze rijden echt: Toyota’s driewielers i-ROADs en COMS
Lees ook:Auto leasen bij een … milieuclub!
Lees ook:Gepersonaliseerde Toyota Yaris nu ook met eigen financiering
Lees ook:Leaserijders Rabobank aan de mobiliteitskaart
Lees ook:Mannen hebben de EV-factor (maar het kan veel beter)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.